Viking Events

Birka Vikingastaden Stockholm Sverige

Oplev vikingetiden for en dag

Birka-vikingens handelscenter, grundlagt omkring 760 AD, er nu et UNESCO verdensarvssted. Udstillinger på Birka Museum omfatter fund fra udgravninger, kopier af de mest storslåede genstande og en interessant model af landsbyen i vikingetiden. De fleste besøgende ankommer med færge med Strömma Kanalbolaget; færge billetter inkluderer museum optagelse.

..............................

Jorvik Viking Centre York England

I 789 gik tre langskibe ud fra den nordiske kyst, der medførte de første vikingevindere for at nå britiske kyster. Disse tidlige vikinger landede på Lindisfarne, hvor de slog det kristne kloster, stjal skatte og myrdede munkene. Fra disse brutale begyndelser fortsatte vikingerne til at blive en integreret del af det britiske samfund. Disse er de bedste steder at forundre vikingegenstande og opdage de skatter, frygter og indflydelse, de havde på Storbritannien

Jorvik Viking Center er mere end et museum; de animatroniske vikinger trækker dig tilbage i tiden, mens lugtene og seværdighederne i det ottende århundrede britisk virkelig bringer historien til live

Åben hele året

.............................

Kongernes Jelling Jelling Danmark

Oplevelsescenteret Kongernes Jelling inviterer hele familien til at gå på opdagelse i vikingetidens Jelling. Det er en rejse med fortællinger i flammernes skær, over livet som viking og kriger, rejsen til Valhal og overgangen til kristendommen. Her bliver I også klogere på den danske kongerække, helt fra Gorm den Gamle og til vores nuværende kongefamilie. Alt sammen fortalt så både børn og deres nysgerrige voksne får en unik oplevelse med hjem.

Oplevelsescenteret Kongernes Jelling ligger inde på det store monumentområde, som Harald Blåtand lod indhegne med en palisade, der var vikingetidens største bygningsanlæg. Her findes de to runesten, kirken, skibssætningen og de to høje. Disse har siden 1994 været på UNESCOs verdensarvsliste.

Der er gratis adgang til Kongernes Jelling for hele familien og vi glæder os til at byde jer velkommen.

Tjek Kongernes Jellings hjemmeside for særarrangementer og arrangementer i skolernes ferier.

Åben  27 Jan – 22 Dec

..............................

Lofotr Viking Museum Norge

Mød vikingerne

På Borg i Lofoten kan du opleve vikingetiden i et levende miljø. Kend duften af tjære og bål. Smag mad, hør historien. Vikingene har ventet på dig i mere end 1000 år.

Åben hele året

..............................

Museet Ribes Vikinger Ribe

Fortæller Ribes historie fra vikingetid og middelalder frem til år 1700. Netop på stedet for grundlæggelsen af Nordens første by omkring år 700 e. Kr

Åben hele året

lukket Mandag Sep - Maj

.............................

Vikingeskib Oslo Norge

Se verdens bedste bevarede vikingeskib tæt på

Gokstad, Tune og Oseberg var søgående skibe, før de blev slæbt i land og brugt i begravelsesritualer for deres velhavende ejere omkring Oslofjorden. I gravene fandt arkæologerne nogle af de rigeste graver i vikingetiden. På Vikingskipshuset vil du se skibene og skeletresterne, smukke træskærer og genstande, der kaster lys over vikingernes fascinerende verden

Åbn alle dage

1. maj - 30. sep: 9-18     1. okt - 30. april kl. 10-16

Lukket: 1. jan, 6. feb, 13. feb

..............................

Vikingemuseet Aarhus

Vikingemuseet i Aarhus er et helt særligt museum, hvor en tur ned af trappen til udstillingslokalet i bogstaveligste forstand er en rejse tilbage til vikingernes by. Her kan du se de fund, som er gjort på netop det sted for ca. 1000 år siden, der hvor Nordea ligger i dag på Store Torv.

..............................

Vikingeskibsmuseet i Roskilde

Vikingeskibene i Roskilde

Oplev fem originale vikingeskibe, der vidner om krig, handel og sørejser til fjerne egne. Vikingeskibsmuseet sætter fokus på vikingernes maritime håndværk og deres imponerende skibe.

Følg arbejdet på bådeværftet og gå på opdagelse i den store samling af rekonstruerede vikingeskibe og nordiske både i Museumshavnen.

Vikingeskibsmuseet har åbent hele året:

Åbent dagligt:    kl. 10.00 - 16.00       Sommer og ferier:   Kl. 10.00 - 17.00:

..............................

Jorvik Vikingfestival    2019   20 - 27 Feb   York England

Den 35. Jorvik Viking Festival vender tilbage til en anden uges lang fejring af Yorks rige norske arv i februar 2019

Temaet for Jorvik Vikingfestival 2019 er 'Den utrolige historie af kvinder i vikingetiden'.

..............................

Moesgaard Vikingetræf    28 - 29 Juli   Aarhus

Tag til Moesgaard Vikingetræf den 28. og 29. juli, hvor vikinger fra hele verden mødes på Moesgård strand. Oplev deres dagligliv, når vikingerne mødes for at vise deres kunnen inden for alt fra våbenbrug, ridning, kunsthåndværk, dagligvarer og mad.

Kamp og ryttershow

Vikingetræffet på Moesgård strand er kendt som det uofficielle VM i vikingekamp, hvor krigernes kampe ikke kun er opvisninger, men en alvorlig æressag. Du kan opleve kampene både lørdag og søndag.

Mange spændende aktiviteter

Bliv inspireret ved de mange markeder, spis dig mæt ved madboderne, eller skyd med bue og pil ved buebanen. Der er områder for børn, musik, fortællinger og optræden. Det største er selvfølgelig de flotte kampe og ryttershow, som hvert år tiltrækker et stort publikum.

Flot og autentisk udstyr

Det flotte og autentiske udstyr er med til at skabe et historisk marked, som kun findes få steder i verden. Selv mad og drikke er fremstillet af vikingetidens råvarer. Som besøgende kommer du på en tidsrejse, hvor den unikke lejrstemning, voldsomme kampe og hurtige heste kan opleves helt tæt på.

Nordens største vikingetræf

Vikingetræffet er arrangeret af Moesgaard Museum i samarbejde med repræsentanter for vikingerne. Vikingetræffet finder hvert år sted lørdag og søndag i uge 30. Her mødes over et tusind vikinger fra nær og fjern til Nordens største vikingetræf.

Program for Moesgaard Vikingetræf 2019

Der er mange sjove og spændende aktiviteter at glæde sig til ved Moesgaard Vikingetræf 2018. Du finder hele programmet for weekenden på Moesgaard Museums hjemmeside.

Praktisk information

Parkering: Ved Moesgaard Museum eller ved Moesgård Strand for enden af Strandskovvej.
Betaling: Husk både kontanter og dankort.
Mad og drikke: Du kan købe og smage autentiske retter fra vikingernes boder.
Billet: En billet til Vikingetræffet fungerer også som entré til Moesgaard Museum. Børn under 18 år er gratis. Det er muligt at få studierabat.

..............................

Vikingemarkedet Ved Hæjene   6 - 7 Juli   Jelling

Velkommen Til Vikingemarkedet ved højene I Jelling
Lørdag den 6. juli 2019 kl. 10.00-16.00
Søndag den 7. juli 2019 kl. 10.00-16.00

– Oplev det levende vikingemarked med værksteder og boder
– Overvær vikingeting, hvor stridigheder behandles og forhåbentlig løses
– Afprøv dine evner som brødbager, bueskytte og vikingekriger
– Mærk suset, når krigerne kæmper om æren, kvinder m.v.
– Se flotte rideopvisninger med ægte vikingeheste
– Mærk historiens sus, når du sludrer med vikinger fra hele landet
– Gå med til den særlige tema-gudstjeneste om søndagen
– Besøg det flotte monumentområde

Vikingemarked

et ved Højene i Jelling  afholdes hvert år i weekenden uge 27

..............................

Jels Vikingespil - Vikingemarked   6 - 7 Juli   Jels

Oplev stemningen på Danmarks hyggeligste vikingemarked. Kig på de mange spændende håndværk, mærk vikingernes varer, smag på vikingernes mad og hør vikingebyen summe af liv og handel. Her er oplevelser til alle sanserne. Prøv f.eks. en tur på hesteryg, en rask fægtekamp med en ægte viking eller shop lædertasker. De mange boder er sat op i tilknytning til vikingebyen, som består af 3 huse, der er bygget som rigtige vikingehuse.

Vikingemarkedet i Jels er arrangeret af vikingegruppen Iarlsae. Iarlsae, som udtales Jarlsæ, er et "gammelt" navn for Jels, og menes at betyde Jarls Sæde. Gruppen interesser sig brændende for bygninger og håndværk, som de blev udført i vikingetiden.

På markedet sælges vikingetøj, helt unikke håndsyede lædertasker, træting, smykker og knivskeder lavet på vikingevis. Der kan være forskellige typer smede: grovsmeden, sølvsmeden eller knivsmeden. Varene i boderne er alle lavet af vikingerne selv, så du kan høre, hvordan de gør og se dem over skulderen. Båden sulten og tørsten kan blive stillet til vikingemarkedet, så der er en stemning, der bringer dig 1000 år tilbage i tiden.

Jels Vikingemarked afholdes i tilknytning til Jels Vikingespil 

Åbningstider   Lør 6-7   11.00 -18.00   Søn 7-7 11.00 – 16.00

..............................

Vikingefestival på Trelleborg 2019  13.-21. juli    Trelleborg

Oplev vikingefestivalen og mød over 1000 vikinger på Harald Blåtands gamle ringborg Trelleborg, der ligger smukt ved Tude Å lidt vest for Slagelse.

Over 10.000 gæster besøger årligt Danmarks største vikingemarkedsplads med ca. 60 vikingeboder. Her kan du opleve det smukke håndværk, se smedens fantastiske håndelag og følge træarbejdet i huggehuset.

Museet tilbyder et rigt program for alle aldre, fra rovfugle på jagt, krigere der træner, håndværkere der arbejder, gratis rundvisning, fortælleteater og havevandring i Frejs urtegård.

..............................

Lofotr Viking Festival    7 – 11 Aug   Lofotr   Norge

Festivalen er en årlig 5-dages oplevelse med levende kommunikation fra vikingetidens historie. 100 - 150 vikinger hjemme og i udlandet, marked, forestillinger, koncerter, kampshows, legetøj og konkurrencer - her er noget for enhver smag og alder.

Festivalen foregår på vikingeskibshavne med tidlige bygninger som båthuse og smede, mange vikingtelt og smukke naturlige omgivelser. Den første festival blev arrangeret i 2004. Vi stræber efter høj kvalitet, autentisk berøring og et engagerende indhold - både for offentligheden og for vikingerne. I 2017, ca. 8000 gæster festival.